Blog

Karakters voor een online platform

Voor een online platform dat in de startblokken stond om live te gaan mocht Studio Eenvoud karakters ontwerpen die het gezicht van het bedrijf zouden worden. Helaas staakte dit project vanwege interne ontwikkelingen binnen de organisatie.

Lees artikel

Beeldtaal: Een verrijking op je huisstijl

Vaak zien we dat organisaties een mooie, krachtige huisstijl hebben laten ontwikkelen. Maar wanneer je verder kijkt naar het gebruik van beeld binnen de organisatie dan wordt het een allegaartje. Hoe groter de organisatie, hoe diverser het aanbod aan beeldcommunicatie vaak is.

Lees artikel

De omgevingswet in beeld

Met de Omgevingswet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigen en samenvoegen. Met heldere beeldtaal zorgen wij ervoor dat iedereen voorbereid is op 2021.

Lees artikel

SVG animaties met Lottie

Als experts in bewegend beeld zien ook wij graag animaties in de hoogste kwaliteit. Daarom zijn we continue op zoek naar de beste technieken en nieuwste ontwikkelingen. Dit bracht ons bij de plug-in ‘Lottie’ van Airbnb. Deze plugin exporteert SVG animaties rechtstreeks uit Adobe After Effects.

Lees artikel

De vele vormen van infographics

Met een infographic kun je complexe informatie in een oogopslag tonen. Kernachtig, gestructureerd en ook nog eens leuk om te bekijken. Ideaal voor het verbeelden van jaarverslagen en bedrijfsprocessen.

Lees artikel

Een animatie laten maken - het proces

Het ontwikkelen van een animatie is een intensief proces. Voor ons in de vorm van arbeidsuren, maar ook voor de opdrachtgever. Want vaak wordt er vergeten dat er tijdens dit traject vanuit de klant een hoop keuzes gemaakt moeten worden. Daarom een handig stappenplan:

Lees artikel