Beeldtaal: Een verrijking op je huisstijl

Vaak zien we dat organisaties een mooie, krachtige huisstijl hebben laten ontwikkelen. Maar wanneer je verder kijkt naar het gebruik van beeld binnen de organisatie dan wordt het een allegaartje. Hoe groter de organisatie, hoe diverser het aanbod aan beeldcommunicatie vaak is.

Je ken het wel. De een kent een fotograaf hier, de ander kent een animator daar en al snel worden er op 2 verschillende afdelingen tegelijkertijd totaal verschillende uitingen ontwikkeld. Op deze manier straal je als organisatie geen eenheid uit. En dát wil je voorkomen.

De oplossing hiervoor is het laten ontwikkelen van een krachtige beeldtaal die naadloos aansluit op je huisstijl. Denk hierbij aan een beeldbank voor illustraties, een animatie en infographic huisstijl of een handleiding die fotografen en filmmakers op weg helpt.

Een mooi voorbeeld is het werk dat we gedaan hebben voor onze klant Finch & Beak. Zij zochten naar een verdieping van hun merkidentiteit middels een aantal karakters en iconen. Stap voor stap zijn we begonnen en inmiddels staat hun hele website vol met onze illustraties + infographics en trekken we deze stijl zelfs door naar hun academische literatuur.

Dit project hebben we intern vormgegeven en dat is natuurlijk een mogelijkheid. Maar ons uitgangspunt is om er neutraal in te gaan en verder te kijken dan onze neus lang is. We graven naar de kern en vinden samen uit wat voor beeldtaal jouw huisstijl zal verrijken. Dit werken we uit in een adviesrapport of handleiding.

Een keertje vrijblijvend sparren?

Bel Jessie op 06 45 86 86 26