De vele vormen van infographics

Met een infographic kun je complexe informatie in een oogopslag tonen. Kernachtig, gestructureerd en ook nog eens leuk om te bekijken. Ideaal voor het verbeelden van jaarverslagen en bedrijfsprocessen.

Statisch

Natuurlijk ken je de infographic in poster vorm. Die werken goed om te informeren. Maar wist je ook dat het zoveel meer kan zijn als gewoon een statische afbeelding? Je hebt ook dynamische en interactieve varianten. Met ieder hun eigen voordelen.

Dynamisch

Is je doel het overtuigen van mensen? Dan kun je het best een geanimeerde infographic inzetten. Bewegend beeld roept namelijk een positief gevoel op waardoor er eerder ‘ja’ wordt gestemd. Ideaal als je er bijvoorbeeld een projectvoorstel erdoorheen wilt krijgen.

Interactief

En met interactieve infographics kun je informatie gedoseerd aanbieden. Zo laat je de kijker zien wat belangrijk is en zelf kiezen waar hij meer over wilt lezen. Dit kan variëren van een storytelling website tot een levensgrote ontdek plaat in een hal of op een expositie.

Dit geeft je handvaten om de juiste vorm te kiezen voor het doel dat je wilt bereiken. Is het doel toch iets complexer? Neem dan gerust contact op. We helpen je graag op weg!

Informeren Statische infographic
Overtuigen Dynamische infographic
Informatie doseren Interactieve infographic
Beleving creëren Interactieve infographic