Een animatie laten maken - het proces

Het ontwikkelen van een animatie is een intensief proces. Voor ons in de vorm van arbeidsuren, maar ook voor de opdrachtgever. Want vaak wordt er vergeten dat er tijdens dit traject vanuit de klant een hoop keuzes gemaakt moeten worden. Daarom een handig stappenplan:

De briefing

Tijdens het eerste gesprek lopen we de wensen door en luisteren we aandachtig naar je verhaal. Samen bepalen we of een animatie echt het beste medium is voor de te vertellen boodschap. Vaak is er een document beschikbaar waar we het nog even kunnen nalezen. Dit ontvangen we dan graag.

Het script

Vanuit aangeleverde inhoud gaan we een script schrijven. Dit pakkend verhaal in spreektaal wordt de leidraad voor de video en de voice-over. In deze periode wordt de inhoud kort en bondig samengevat.

De stijlontwikkeling

Hoe komt de animatie eruit te zien? Dit is een combinatie van de wensen van de eindklant, de eventuele huisstijl en onze creativiteit. We zoeken altijd naar een stijl die feilloos aansluit bij de doelgroep en bieden verschillende opties waar een keuze uit gemaakt kan worden.

De voice-over

Afhankelijk van de kijker en en gewenste resultaat doen wij een aantal voice-over voorstellen. Een mannen- of vrouwenstem? Jong, oud? Misschien met een accent? Wij weten wat het beste werkt voor je doel. Vertrouwen opwekken? Dat doe je bijvoorbeeld met een vrouwenstem.

Het animeren

Voordat we de video in elkaar gaan zetten zorgen we dat alle bovenstaande punten zijn afgerond. Dit is belangrijk omdat het na het animeren niet meer zo eenvoudig is om aanpassingen te verrichten op het ontwerp, de voice en het script. Now the magic can happen!

De geluidseffecten

Is de animatie helemaal naar wens? Dan is het tijd voor de final touch. Geluidseffecten maken een animatie helemaal af.

De achtergrondmuziek

De eerste versie van de animatie ontvang je met door ons gekozen muziek. Het kan zijn dat je een ‘gekke stem’ door de soundtrack hoort. Dit is een brandmerk dat zal verdwijnen op het moment dat de audio is aangekocht. Laat ons vooral weten wat je van de animatie & muziek vind.

De oplevering

Ieder medium vraagt om een ander formaat. Wij leveren standaard een versie voor youtube en een hoge kwaliteit voor presentaties. Is er een aanvullend formaat nodig? Geen probleem. Geef het door en het komt eraan.